Història

DESDE 2002

Vinyes plantades en terrassa a partir del 2002 a l’interior del terme de Colera són les que han donat els raïms i finalment els vins.

 

L’Empordà, una Denominació d’Origen certament de moda al món després que el reconegut crític de vins Robert Parker i la seva ma dreta Jay Miller s’hi fixessin a principis d’aquest 2011, no para de moure’s en un dinamisme portat per les excel·lents condicions edafoclimàtiques, paisatgístiques i de mil·lenària tradició.

 

Les terrasses de pedra seca, les pissarres i llicorelles del sòl així com el clima marcat per la tramuntana són característiques intrínseques de la vila de Colera. De tots els experts és sabut que a Catalunya aquestes característiques afavoreixen la producció de vins de gran qualitat i per això la inquietud de la família Hugas de Batlle per extreure’n i fer conèixer varietats com la Carinyena (o Carenyana o Samsó) o la Garnatxa Negra. El seu és un projecte que data de fa temps i vol posar en valor el lloc on s’han conreat els raïms que donen aquests Coma Fredosa i Falguera. Tant és així que la família Hugas de Batlle té la intenció de continuar-hi el projecte fent-hi el seu Celler que a més de ser el primer des de fa molts anys a la localitat, serà també el primer Celler que veurà sortir el sol de tots els Cellers catalans per la seva privilegiada situació a l’est, vora el mar, vorejat per vinyes a tocar del poble de Colera.

 

La vitivinicultura que la família Hugas de Batlle practica és respectuosa amb l’entorn i també amb les tradicions, la millor manera de perpetuar aquest impressionant entorn que ja els grecs i romans coneixien i que segurament va viure la seva època més esplendorosa poc abans de la fil·loxera de finals del segle XIX. Una fil·loxera que va significar l’inici de l’abandonament de costers i terrasses que voregen la riera i que avui són homenatjats amb aquest retorn dels seus fruits al mercat.

 

I perquè ningú es pugui perdre, l’elegant disseny dels seus vins i caixes incorpora els mapes de la zona on totes les seves vinyes són mimades igual que es fa avui en dia a les millors zones de vi com el Priorat, l’Hermitage, Châteauneuf-du-Pape…. Perquè si algú es decideix a sortir per fer un tomb i vol veure-ho personalment no es perdi pel camí; certament també, la Costa Brava abans no arriba a la privilegiada zona de Colera ofereix escenaris magnífics per perdre’s que al cap i a la fi proporcionen allò que els vins Coma Fredosa i Falguera de la família tant esperen: les menges que els acompanyaran a les millors taules de Colera i del país en perfecte maridatge i harmonia.

Comparteix això: